Mental aritmetik alıştırmaları

Mentalaktif olarak mental aritmetik eğitimi alan veya almayan tüm öğrencilerin kullanabileceği kendi becerilerini test edebileceği ve kendilerini geliştirebileceği bir sistem geliştirmek istedik.


Uğraşlarımız sonucunda ortaya ROBOMENTAL çıktı. Mental aritmetik robotu olarak ürettiğimiz sistemin ismi de yine mental aritmetiği andırsın diye seçtik aslında bu ismi.


Mental aritmetik alıştırmaları


 


Robomental nedir?


robomental Mental aritmetik robotu[/caption]



  • Robot uygulamamızda Toplama Çıkarma Çarpma ve Bölme etkinliklerinin yanı sıra Üslü sayılar ve köklü sayılar bulunmaktadır.

  • Test etmek istediğiniz becerinizi yukarıdan Toplama Çıkarma vb şeklinde seçebilir ve işleminize başlayabilirsiniz.

  • Uygulamamızda o işleme cevap verdiğiniz süre – toplam kaç işleme cevap verdiğiniz ve toplam süre hakkında bilgi bulunmakta.

  • Sonuçlar kısmında toplam soru- Çözülen sorular- Yanlış cevaplar gibi detaylı bilgilere erişebileceksiniz.

  • Sağ kısımda o işlem ile ilgili ipuçları bulacak böylelikle zorlandığınız sorularda nasıl bir işlem yapabileceğinizi göreceksiniz


Robot’da sorulara verdiğiniz cevabı numerik klavye kullanarak yazar ve ENTER tuşu ile cevap verebilirsiniz.


RoboMental’i Hemen Kullanmak İçin Tıklayınız


Robomental uygulaması ile size keyifli çalışmalar dileriz.


RoboMental Versiyon 1,0


Mentalaktif Sunar.



Mental aritmetik alıştırmaları
asykraL | 0 Yorum | 30 Kasım 2013 Cumartesi 13:05

Mental aritmetik habertürk'te!

Mental aritmetik programı veren bir kurumun habertürk ana haber bülteninde çıkmış bir tanıtım videosu buyrun;



 



Mental aritmetik habertürk'te!
asykraL | 0 Yorum | 27 Kasım 2013 Çarşamba 13:52

Mental aritmetik nasıl yapılır?

Küçücük çocukların devasa sayılarla işlem yapmaları karşısında aslında hepimizin merak ettiği bir konu olmuştur bu. Mental aritmetik nasıl yapılır? Bu soruyu hangi uzmana sorarsanız sorun karşısında alacağınız hiçbir cevap sizi tatmin etmeyecek ve hala bu duruma karamsar ve süpheli yaklaşmanıza neden olacaktır.


Mental aritmetik nasıl yapılır?


Bu sorunun aslında çok değişik cevapları olmasına rağmen aslında temel çocukların sayılar dünyasına girmesi ile başlıyor. Çocuk hangi Mental aritmetik programına katılırsa katılsın her programın kendine özgü temelleri arasında formüller ve kısa yollar bulunmakta. Sayılarla tanışmasının ardından çocuklar bu formülleri sürekli uygulamakta ve beyin bunları artık bilinçsizce uygulayabilecek düzeye gelmektedir. Zamanla bu uygulamanın ardından çocuklar kendileri bile farkında olmadan işlemleri yapabilecek düzeye gelmektedir.


mental aritmetik nasıl yapılır Mental aritmetik nasıl yapılır?[/caption]


Çocuğum ne zaman hızlı işlem yapar?


İşlerini ciddiye alan kurumlarda çocuklar 1-3 ay arasında zihinsel işlemleri yapmaya başlamakta ve çocuklardaki bilişsel ve psikomotor beceriler bu aylardan itibaren farkedilmeye başlanmaktadır.


Mental aritmetik sadece zeki çocuklarda mı işe yarar?


Toplum arasındaki kanının aksine çocukların mental aritmetik programında başarılı olabilmesi için üstün zeka veya çok zeki olması gerekmemektedir. Her çocuk bu mental programa dahil olabilir ve bunu gerçekleştirebilir. Hatta şunu söylemek daha yerinde olacaktır sanırım; Mental aritmetik programı ile sosyo-kültürel açıdan sıkıntısı bulunan dikkat eksikliği odaklanamama ve konuşma sorunu yaşayan çocukların bu program dahilinde bu sorunları aşabildikleri farkedilmiştir.


Daha önceki konumuzda Mental Aritmetik Nedir? sorusuna cevap vermiştik. Konuyu kaçıran arkadaşlarımızı burdan alalım;


http://www.mentalaktif.com/mental-aritmetik-nedir/


 



Mental aritmetik nasıl yapılır?
asykraL | 0 Yorum | 26 Kasım 2013 Salı 05:40

Dikkat Eksikliği Nedir?

Pediatrist – Pediatrik Nörolog Pr. Dr. Sebiha Paktuna Keskin Dikkat eksikliği konusunda neler düşünüyor?


Dikkat eksikliği nedir?


 


asykraL | 0 Yorum | 25 Kasım 2013 Pazartesi 06:59

HAMSİ TAVA YAPTIK :)


HAMSİ TAVA YAPTIK :)
asykraL | 0 Yorum | 24 Kasım 2013 Pazar 04:37

Bu Yemeğin Adını "Melek" Koydum :)


Bu Yemeğin Adını "Melek" Koydum :)
asykraL | 0 Yorum | 04:37

Çerkez Tatlısı


Çerkez Tatlısı
asykraL | 0 Yorum | 23 Kasım 2013 Cumartesi 18:40

Zeytinyağlı Enginar (İzmir Usulü)


Zeytinyağlı Enginar (İzmir Usulü)
asykraL | 0 Yorum | 18:38

Genç, güzel ama bekar mısın? Ünlülerin, gizlice tanışıp buluştuğu insanları hangi siteden bulduklarını öğrenmek ister misin?


Genç, güzel ama bekar mısın? Ünlülerin, gizlice tanışıp buluştuğu insanları hangi siteden bulduklarını öğrenmek ister misin?
asykraL | 0 Yorum | 18:38

Tuğçe Gendigelen Kimdir?

O ses Türkiye'yi büyüleyen Tuğçe Gendigelen hakkında güzel bir yazı. okumanızı tavsiye ederim.

Tuğçe Gendigelen Kimdir
asykraL | 0 Yorum | 12 Kasım 2013 Salı 04:43

Hafıza Gezegeni

Hafıza gezegeni oynamaya ne dersin?


Bu oyunda toplam 45 saniyen var. Kartlar altına saklanan güneş sistemindeki gezegenleri birbiri ile eşleştirmen gerekiyor.


Unutma her gezegenden 2 tane var.


asykraL | 0 Yorum | 7 Kasım 2013 Perşembe 05:59

İş Ortakları Aranıyor

Mental Aktif iş ortakları arıyor


Antalya Eğitim Danışmanlığı ve Mental Aritmetik Merkezi MentalAktif iş ortakları arıyor. Eğitim sektörüne ilgi duyan serbest zamanlı çalışacak ve projelendirme’de görevlendirilecek genç dinamik arkadaşlar aramaktayız.


mental aktif iş ortakları mental aktif iş ortakları[/caption]




  • Pozisyon: Yazar


  • Aranılan Özellikler: Eğitim konularına ve türkçe dil kurallarına hakim mental aritmetik, hızlı okuma, danışmanlık vb sektörlerde sertifika sahibi arkadaşlar aramaktayız. Bu pozisyon’daki arkadaşlar Mentalaktif güncellemelerini websitemizde paylaşacak olup ziyaretçi ve velilelerimizle ilişkilerimizi yönetecektir.


En az 5 adet yazar alımı yapılacaktır, acele edin.




  • Pozisyon: Sosyal Medya Uzmanı


  • Aranılan Özellikler: Facebook Twitter Youtube gibi sosyal medya sitelerine hakim güncellemeleri ve duyuruları bu siteler üzerinde paylaşacak ve hesapları yönetecek arkadaşlar aramaktayız. Sosyal medya’da gücümüze güç katacak arkadaşlarla çalışmak isteriz.


Sizde eğer bizimle çalışmak isterseniz sitemizin iletişim bölümünden bize ulaşabilir veya bilgi@mentalaktif.com mail adresine başvurunuzu yapabilirsiniz.



İş Ortakları Aranıyor
asykraL | 0 Yorum | 04:50

Hızlı Okuma

Anlayarak hızlı okuma programları yüzyıllardır uygulanan teknikler fakat bunun akademik anlamda sistematize edilmesi ve eğitim hayatına girmesi yakın tarihte olan bir değişim.


Hızlı Okuma Teknikleri


1950′li yıllarda pilotlar ve gözetleme kulesi görevlilerin kullanım amacıyla geliştirilen Takistoskop adı verilen cihaz gözün çevikliğini geliştiren bir yapıya sahipti. Daha sonra bu durumun akademik hayatta da kullanılabileceği düşüncesi ile hızlı okuma teknikleri ortaya çıktı.


anlayarak hızlı okuma Anlayarak Hızlı Okuma[/caption]


Anlayarak hızlı okuma programı ciddi bir eğitim sürecinden geçmektir.  Kurslarda verilen sadece hızlı okuma teknikleri olmakla beraber günde en az 15-20 dakikanızı okumaya ayırmanız gerekmektedir.


Hızlı Okuma Programı


Hızlı okuma programının temelinde yatan etken gözler ve zihnin psikomotor bir şekilde çalışmasına bağlıdır. Bireylerdeki yanılgının aksine ne kadar yavaş okursak o kadar iyi algılarız algısı tamamen yanlış olmakla beraber okumak odaklanılması gereken bir konudur.


Önemli olan okuma işlemi esnasında zihni tam kapasitede kullanmaktır. Böyle bir durumda zihin kendini tamamen dış algılara kapatacak ve okuma işlemine yoğunlaşacaktır. Bu da Hızlı Okuma Tekniklerinin öğrenilmesi ile mümkündür.


 



Hızlı Okuma
asykraL | 0 Yorum | 01:44

Dikkat Eksikliği Nasıl Giderilir?

Dikkat eksikliği, çocuklarda ve yetişkinlerde ortak olarak boyun. Bu durum daha değişik etkenler yüzünden oluşabilir. Oyalama, bu yüzden sıkça görülen ailelerin dikkatli olması gerekir. Çünkü dikkat eksikliği sonucunda çocuklar, büyüme ve gelişme süreci yetersiz olabilir. Bu dönemde onlar çevreleri ile iyi iletişim kurması. Çünkü büyüme ve gelişme döneminde ise, fiziksel anlamda psikolojik olarak yazacaktır. Çevrelerinde neler olup bittiği ile kulak sarmaşıklar dikkat eksikliği sorunu varsa, bunlar bu deneyimi etkisiz işlemini tamamlayabilirsiniz. Var, çünkü bu ömür boyu ve kişinin kendisini hissettiriyor hayatta pasif. Böyle durumlara yol açmamak için aileleri büyük sorumluluk. Aileler, çocuklarının dikkat dagınıklığının farkına vardığı zaman, ve uzmanlardan yardım alabilirsiniz. Çünkü bu durum çevresel etmenler nedeniyle ortaya çıkabilir gibi fiziksel kriterleri de etkilenebilir. Vitamin, mineral, protein eksiklikleri de bu tür rahatsızlıkları tetikler.


Dikkat Eksikligi Dikkat dağınıklığı[/caption]


Dikkat eksikliği çocukların, özellikle okul döneminde sistemi birçok farklı karşılaşabileceği sorunlar. Öğretmenlerin anlattıklarını tam olarak dinleyemedikleri için öğretim açısından eksik kalır. Bu durum ilerledikçe ilköğretim çocuk için daha karmaşık hale gelir. Dikkat dağıtıcı bakmak için bireysel olarak çocuğun devlet malı. Kalem, defter, kitap, silgi ve benzeri ekipman kaybeden çocuk, onun zamanla daha büyük rahatsızlıklara karşı duyarlı olabilir. Aileler, böyle durumlarla karşılaşınca, ne zaman bu konuda uzman bir doktora danışmalısınız. Eğer durum gerçekten çok ilerlememisse tedavi süreci geçebilir ve daha etkilidir. Bu konuda bilinçli ailelere, her zaman bir adım öndedir. Çocuklarının sağlığını ilk sırada tutan aileler, erken teşhis ve tedavi daha yakın. Diğer aileler de bilinçli ailelerine örnek almalı ve çocuklar söz konusu olduğunda daha dikkatli olmalıdır. Gelişmiş bozukluklar için sadece aileye destek için yeterli değildir, bunun için uzmanlardan yardım almak gerekir.



Dikkat Eksikliği Nasıl Giderilir?
asykraL | 0 Yorum | 01:18