Hızlı Okuma

Anlayarak hızlı okuma programları yüzyıllardır uygulanan teknikler fakat bunun akademik anlamda sistematize edilmesi ve eğitim hayatına girmesi yakın tarihte olan bir değişim.


Hızlı Okuma Teknikleri


1950′li yıllarda pilotlar ve gözetleme kulesi görevlilerin kullanım amacıyla geliştirilen Takistoskop adı verilen cihaz gözün çevikliğini geliştiren bir yapıya sahipti. Daha sonra bu durumun akademik hayatta da kullanılabileceği düşüncesi ile hızlı okuma teknikleri ortaya çıktı.


anlayarak hızlı okuma Anlayarak Hızlı Okuma[/caption]


Anlayarak hızlı okuma programı ciddi bir eğitim sürecinden geçmektir.  Kurslarda verilen sadece hızlı okuma teknikleri olmakla beraber günde en az 15-20 dakikanızı okumaya ayırmanız gerekmektedir.


Hızlı Okuma Programı


Hızlı okuma programının temelinde yatan etken gözler ve zihnin psikomotor bir şekilde çalışmasına bağlıdır. Bireylerdeki yanılgının aksine ne kadar yavaş okursak o kadar iyi algılarız algısı tamamen yanlış olmakla beraber okumak odaklanılması gereken bir konudur.


Önemli olan okuma işlemi esnasında zihni tam kapasitede kullanmaktır. Böyle bir durumda zihin kendini tamamen dış algılara kapatacak ve okuma işlemine yoğunlaşacaktır. Bu da Hızlı Okuma Tekniklerinin öğrenilmesi ile mümkündür.


 



Hızlı Okuma
asykraL | 0 Yorum | 7 Kasım 2013 Perşembe 01:44

Yorumlar

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

Yorum Gönder